Home Overzicht Bewoners Sikkelstraat geschokt door plotselinge bomenkap

Bewoners Sikkelstraat geschokt door plotselinge bomenkap

0

De bewoners van de Sikkelstraat zijn verbaasd en boos. En sommigen zelfs erg droevig. In hun straat zijn elf prachtige bolacacia’s gekapt. Het is daar een echte kaalslag. Even verderop op het pleintje van de Sikkelstraat zijn nog eens twee jonge iepen verdwenen. De bewoners wisten van niets.

De bewoners staken vanuit een app-groepje de koppen bij elkaar en daar bleek dat niemand in de straat was geïnformeerd over de boomkap. Wel is bekend dat in Betondorp groot onderhoud van de straten plaatsvindt. Uit de planning van de de werkzaamheden blijkt dat de Sikkelstraat pas later aan de beurt zou zijn.

Volgens Bas van Vliet, lid van de gebiedsgroep Watergraafsmeer, is over de bomenkap in de stadsdeelcommissie niet gesproken. ‘Maar ik hoorde juist vanavond wel over problemen met de herinrichting. Het lijkt een herhaling van de herinrichting van Van Swindenstraat en Linnaeuskade waar ook al zeer veel bomen zouden moeten verdwijnen. Daar heeft de stadsdeelcommissie ook al kanttekeningen bij gezet. Mijn indruk is dat men veel te snel naar het middel van bomenkap grijpt.’

Op 16 oktober vergadert de gebiedsgroep Watergraafsmeer in Betondorp. Daar staat de bomenkap op de agenda