Home Groen Bewoners vergroenen Minahassastraat met gezellige ontmoetingsplek

Bewoners vergroenen Minahassastraat met gezellige ontmoetingsplek

0

De Minahassastraat is de afgelopen maanden omgetoverd van versteende voetgangerszone tot een groene ontmoetingsplek voor de buurt. De bewoners ontwierpen een gezellige ontmoetingsplek met hulp van ‘Park om de Hoek’, een initiatief van De Gezonde Stad. Op zaterdag 16 februari steken zee samen de handen uit de mouwen en gaan ze plantjes en een grote perenboom planten en heel wat bijleren over tuinieren.

Redactie | Foto De Gezonde Stad

Aan de Minahassastraat in de Indische buurt lag een versteend pleintje waar niemand echt graag kwam. De plek werd door velen gebruikt als doorfietsroute en er gebeurde weinig. Dat leek een ideale locatie voor een nieuw stukje groen in de stad. De bewoners namen het initiatief en namen contact op met De Gezonde Stad. Samen ontwierpen ze een parkje.

Ook een perenboom
De hoveniers van Donkergroen geven een workshop waarin zij bewoners de do’s en dont’s leren over hoe je planten nu echt goed in de grond zet. Als klap op de vuurpijl wordt ook een nieuwe perenboom geplant die is aangeboden door Studio JUX , een fairtrade modemerk dat ook in buurt is gevestigd. Onder leiding van de boomverzorgers van de Nationale Bomenbank wordt de boom geplant. Deze boomverzorgers organiseren bovendien de grote bomenquiz, waarbij een mooie prijs te winnen valt. Iedereen is welkom om mee te helpen of gewoon om lekker een kopje koffie of thee te komen drinken.

Groene ontmoetingsplekken
Groen in de stad staat steeds meer onder druk, terwijl het steeds warmer wordt in de stad en regenbuien steeds heviger worden, als gevolg van klimaatverandering. Groen is juist van essentieel belang voor een goede waterberging en het tegengaan van hittestress. Met het project’ Park om de Hoek’ helpt De Gezonde Stad bewoners om de openbare ruimte om te toveren tot groene aantrekkelijke ontmoetingsplekken ‘op maat’. Groen verbindt en dat willen we hiermee stimuleren. ‘Als het aan ons ligt, gebeurt dit door de hele stad’, aldus projectleider Lesley Walet. ‘Plekken zijn er genoeg: meer dan 300 Amsterdamse hoekjes zijn geselecteerd als potentiële ‘Parken om de Hoek’.

Check www.parkomdehoek.nl