Home Overzicht Bewoners Zeeburgereiland willen geen afvalpunt in de buurt

Bewoners Zeeburgereiland willen geen afvalpunt in de buurt

0
Afvalpunt Cruquiusweg wordt verplaatst naar het Zeeburgereiland.

Stank, geluidsoverlast en gevaarlijke situaties door extra verkeer. Dat vrezen bewoners van Zeeburgereiland bij de komst van een Afvalpunt in de buurt. Het huidige Afvalpunt op de Cruquiusweg moet plaatsmaken voor basisschool de Kleine Kapitein, die vertrekt van de Kop van het Java-eiland. Het Afvalpunt wordt vervolgens verplaatst naar een bedrijvenstrook op Zeeburgereiland.

Voor het Afvalpunt is een plaats aangewezen op braakliggend stuk grond op Zeeburgereiland, enkele tientallen meters verwijderd van de woonwijk. Het college dat zonder overleg met bewoners besloten. In juni wordt bekend waar op de bedrijvenstrook het Afvalpunt komt. In juli volgend jaar moet het Afvalpunt op het Zeeburgereiland opengaan.

Snel vertrek van Kop van het Java-eiland
Basisschool de Kleine Kapitein moet verhuizen omdat op de Kop van het Java-eiland gewerkt gaat worden aan de aanleg van een park en de bouw van de fiets- en voetgangersbrug over het IJ naar Noord. De gemeente geeft daaraan prioriteit ook om de school na de schoolvakantie volgend jaar open te kunnen laten gaan.

Petitie van bewoners
De bewoners zijn niet blij met de komst van het Afvalpunt op het Zeeburgereiland en overwegen stappen te ondernemen zoals het inspreken bij raadscommissies en het voeren van juridische procedures. Ook is er al een petitie die door vele honderden bewoners is ondertekend.