Home Overzicht Big Bazar vertrekt uit Oostpoort, Xenos terug na even weggeweest

Big Bazar vertrekt uit Oostpoort, Xenos terug na even weggeweest

0

De vestiging van Big Bazar in Oostpoort gaat sluiten. De winkel houdt leegverkoop en lijkt met 25 procent korting op alles op een outletstore. In april komt Xenos weer terug naar Oostpoort en neemt z’n intrek in het pand.

Nu al is Big Bazar in Oostpoort geen gewone winkel meer. Op de website staat dat de vestiging in Oostpoort een uitverkoopfiliaal is waar geen folderartikelen meer te koop zijn. Ook het assortiment is anders dan wat gebruikelijk is zoals bij Big Bazar even verderop in de Molukkenstraat.

Big Bazar is onderdeel van de Blokker Holding en de nummer twee non-food discountwinkelketen in Nederland en heeft er 125 winkels. Blokker heeft de Big Bazar-winkels enkele jaren geleden in de etalage gezet, maar ze zijn nog steeds onderdeel van de Blokker Holding.

In de voormalige winkel van Xenos in Oostpoort is sinds enkele maanden een nieuwe winkel neergestreken. Het is de Belgische winkelketen Casa die tot eind 2016 onderdeel was van de Blokker Holding. Ze verkopen er decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis.

Tussen die ‘Blokker-winkels’ aan de Waldenlaan in winkelcentrum Oostpoort staat sinds begin dit jaar een groot winkelpand leeg. Tot 12 januari was daar vijf jaar lang C&A gevestigd. Over een nieuwe huurder is er geen duidelijkheid te krijgen. Verhuurder CBRE was niet bereikbaar voor een reactie.

Leegstand in de Waddenlaan. C&A is vertrokken.