Home Eten&Drinken Bij Nelis voelt het altijd een beetje als thuiskomen

Bij Nelis voelt het altijd een beetje als thuiskomen

0

Oost west, thuis best? Nou, in dit geval niet! Want bij Nelis Oost voelt het altijd een beetje als thuiskomen. De gemoedelijke en warme sfeer die er hangt, is vooral in deze koude dagen een waar cadeautje.

Tekst Veerle van Dam

Het no-nonsense-gehalte ligt hoog. Gewoon, goed eten, maar wel met nieuwe en onverwachte combinaties en altijd in het seizoen. De compacte kaart is voor moeilijke kiezers een uitkomst, toch is er voor ieder wat wils. Om de drie maanden wordt de kaart gewijzigd om zo de gasten te blijven verrassen. En dat lukt. Geniet bijvoorbeeld nu nog van een hertenbiefstuk, dorade met risotto of een spicy bonen burger. Begin het diner met een Naastenliefde! Excuseer? Naastenliefde is het plateautje met een selectie van kleine voorgerechtjes. Met een beetje van alles eet je met je naaste gezellig van dit plankje.

Net als de slim bedachte gerechten is gastvrijheid voor Nelis ook een belangrijk punt. Inge en Kees, de eigenaren, doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Een persoonlijke benadering en een goede mix tussen informeel en beleefdheid maakt Nelis een plek voor iedereen. Naast de eigenaren loopt er vriendelijk personeel door de zaak die snel bedient en bereid is om adviezen te geven in bijvoorbeeld wijnen en bieren.

Als gast zie je dat alles met zorg is samengesteld. Het interieur, de gerechten, de wijnkaart en ook de kaaskaart. Stel bijvoorbeeld samen je kaasplankje samen, of laat de chef dit doen. Kies uit verschillende, verrassende Nederlandse en buitenlandse kazen. Neem bijvoorbeeld het schapenkaasje Skaepsrond. De schapen eten het hop van Brouwerij ’t IJ in hun voer, wat een bijzondere smaak afgeeft in de kaas. Leuk!

Kom het proeven, beleven en zien bij Nelis Oost in de Sumatrastraat 28H.

Vorig artikelBouw starterswoningen Hoogte Kadijk begint volgende maand
Volgend artikelLaat de rokjes maar waaien bij de Rokjesdagloop