Home Sport&Fit Bijna 84.000 zwembezoeken voor Flevoparkbad

Bijna 84.000 zwembezoeken voor Flevoparkbad

0

Op tropische dagen kwamen er ruim 4000 bezoekers op één dag naar het Flevoparkbad.

Het Flevoparkbad heeft dit buitenbadseizoen bijna 84.000 zwembadbezoeken geteld, een kleine 8.500 meer dan in 2015. Het toont aan dat de opmars van dit buitenbad niet te stuiten is, want ook vorig jaar groeide het aantal flink.

Dit jaar waren er meer seizoenskaarthouders en de mooie zomerdagen bij het begin van de schoolvakantie en tropische dagen tijdens de verlengde openstelling in september. Verder droegen activiteiten die buiten de reguliere openingstijden plaatsvonden bij aan de groei. Onder ander door het vroeg- en laatzwemmen van de Vereniging Flevoparkbad.

Veel activiteiten
Sinds 2014 zorgen vrijwilligers van de Vereniging Flevoparkbad ervoor dat buurtbewoners ’s ochtends vroeg vanaf half zeven en ’s avonds baantjes kunnen trekken in het 50-meterbad, dus buiten de reguliere openingstijden. Dit jaar nam het aantal zwembezoeken tijdens die verenigingsuren toe met bijna de helft ten opzichte van vorig jaar. Ook organiseerde de vereniging activiteiten als yoga, freediven, Swim4Fit, kajakken en een filmavond met drijvend filmscherm in het diepe. Op het vroeg- en laatzwemmen en de activiteiten kwamen zo’n 6.700 bezoekers af.

Weer of geen weer
Ook andere sportverenigingen en (zwemtechniek)clubs maakten buiten de reguliere tijden veelvuldig gebruik van het zwembad. Voor al deze gebruikers is het weer van ondergeschikt belang.

De Franse kwaliteitskrant Le Monde riep het Flevoparkbad in augustus uit tot een van de mooiste buitenbaden ter wereld.