Home Overzicht Bioscoop op Marineterrein

Bioscoop op Marineterrein

0

Op het Marineterrein moet een bioscoop komen. En dan niet een lullig zaaltje met slechte projectie, beroerd geluid en wankele stoelen maar een echte kwaliteitsbios zoals bijvoorbeeld het onvolprezen Kriterion in de Roetersstraat. Een bioscoop als verbindende schakel tussen het Marineterrein en de Oostelijke Eilanden.

Het Marineterrein met zijn elitaire uitstraling en de Oostelijke Eilanden die vooral in het nieuws komen met schietpartijen die regelrecht uit een maffiafilm lijken te komen. Ze staan met de rug naar elkaar. Dit blijkt uit een geheim onderzoek waarvan u hier de primeur heeft.

Dat diepgravende en gedegen onderzoek is uitgevoerd door het wetenschappelijk bureau van de Radicale Oppositie Beweging (de R.O.B.), een vernieuwende politieke beweging die in postcode 1018 is gevestigd. Op een geheim adres trouwens.

Dezelfde wens voor een cinamatheater kwam naar voren in een aantal borreluurtjes met betrokken buurtbewoners in een vermaard horeca etablissement. Zo kunnen de bewoners van de Oostelijke eilanden eindelijk ook genieten van de ontwikkeling van Marineterrein, dat door de vestiging van het kantoor van het nationaal en internationaal vermaarde Cinekid festival toch al een vooraanstaande rol in de filmwereld speelt. Dan kan dat festival ook hier worden gehouden.

Naast een bioscoop kan er ook gelijk een medialab worden geopend voor jongeren uit de buurt, waar ze hun eigen Oostelijke Eilanden kanaal op YouTube beginnen. En uiteraard hoort er ook horeca bij, gerund door deelnemers van de kookcursussen uit het buurthuis. En een patattentje erbij uiteraard. Of een döner kebab zaak of een sisha lounge. En een coffeeshop voor de geestelijke ontspanning. Want uit het eerder genoemde onderzoek bleek daar veel behoefte aan.

Zo wordt drempelvrees van buurtbewoners om het Marineterrein te betreden eindelijk weggenomen. En kunnen we daar lekker veilig naar maffiafilms kijken in plaats van ze in het echt mee te maken.

En het is maar dat u dat weet.

Vorig artikelCarel’s kinderboekenkeus van de maand juni
Volgend artikelWordt Middenmeer Noord eerste aardgasvrije wijk?