Home Overzicht Blauwe Huis biedt buurtbewoners en statushouders werkplek

Blauwe Huis biedt buurtbewoners en statushouders werkplek

0

Statushouders en werkzoekenden krijgen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier werkervaring op te doen en een opleiding te volgen. Dat kan nu in het Blauwe Huis aan de Zeeburgerdijk, een coöperatie tussen VluchtelingenWerk en Stichting Veranders.

Vluchtelingen, statushouders en werkzoekenden kunnen aan het werk in Het Blauwe Huis. Binnenkort start een fietsenwerkplaats. Fietsen die niet zijn opgehaald uit het gemeentelijk fietsdepot worden opgeknapt en verstuurd naar vluchtelingenkampen in Jordanië. Daarnaast komen er een meubelwerkplaats, een weggeefwinkel, er worden computertrainingen gegeven en er komt een textiellab.

Nieuwe ruimte binnen de bijstandsregels
Deze unieke plek die door bewoners – als een sociale onderneming – wordt gerund, kan van start gaan omdat er extra ruimte binnen de bijstandsregels is gecreëerd. Hierdoor kunnen werkzoekenden een opleiding volgen met behoud van hun uitkering. Ze kunnen ook vrijwilligerswerk doen en een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Deze ervaring telt mee in hun re-integratie traject. Daarnaast is er een mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden  te starten met een eigen onderneming. Deze ruimte binnen de regels was er tot voor kort nog niet, maar is mogelijk gemaakt door de gemeente. Stadsdeelbestuurder Nevin Özütok vroeg om versoepeling van de regels en die werden ook toegezegd.