Home IJburg Blijburg’s Stanje van Mierlo geëerd met Nieuw Amsterdam Prijs

Blijburg’s Stanje van Mierlo geëerd met Nieuw Amsterdam Prijs

0

Stanja van Mierlo ontving in Pakhuis de Zwijger de Nieuw Amsterdam Prijs en daarnaast de ereprijs ‘Een leven lang voor de stad’. Zij kreeg de prijs voor haar jarenlange inzet voor stadsstrand en culturele broedplaats Blijburg.

‘Stanja van Mierlo is een doorzetter, harde werker en een verbinder met grote verantwoordelijkheid, die ons allen met vallen en weer opstaan heeft laten zien wat placemaking echt betekent’, aldus Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger. ‘In vijftien jaar tijd werd Blijburg een begrip en zorgde ervoor dat de gebiedsontwikkeling van IJburg vleugels kreeg.’ Vorig jaar ontving  Saar Boerlage de Nieuw Amsterdam Prijs en de ereprijs ‘Een leven lang voor de stad’.

Initiatiefnemer Pakhuis de Zwijger reikte voor de tweede keer de Nieuw Amsterdam Prijs uit. Naast Stanje van Mierlo was de prijs voor sociaal ondernemer Dionne Abdoelhafiezkhan die zich met grote bevlogenheid én succes inzet voor een inclusieve stad. En voor Meryem Maskouri ontving bovendien de ereprijs ‘Voor het talent van het jaar’.

‘Wij hebben de Nieuw Amsterdam Prijs in het leven geroepen om personen te eren die na jarenlange inspanning, met doorzettingsvermogen en een helder doel voor ogen, een voor onze stedelijke samenleving impactvolle en relevante verandering tot stand hebben gebracht,’ zegt  Fransen.

‘Voor deze tweede editie hebben we drie personen gekozen die zich ieder op hun eigen manier met hart en ziel inzetten voor een betere stad.’ De Nieuw Amsterdam Prijs werd in aanwezigheid van 250 gasten uitgereikt tijdens het tweede Nieuw Amsterdam Diner op dinsdag 8 januari in Pakhuis de Zwijger.