Home Eten&Drinken Boodschappen doen bij Buurderij Amstelkwartier

Boodschappen doen bij Buurderij Amstelkwartier

0

Bestellen via internet is inmiddels heel gewoon. Via het nieuwe initiatief Buurderij Amstelkwartier kun je straks wekelijks verse producten kopen van boeren uit de directe omgeving van Amsterdam. Het gaat heel eenvoudig. Je bestelt online en rekent af. Tijdens een wekelijkse bijeenkomst op de Buurderij, op het terras van tHUIS een de Amstel, haal je deze producten af. Je ontmoet dan de boeren, de producenten, die jou persoonlijk de bestelde producten overhandigen.

Hen Buurderij is een lokale gemeenschap van klanten die ook buren zijn. Zij kunnen producten uit de regio kopen via het online verkoopplatform. Dit platform bestaat al enkele jaren en is in het buitenland enorm succesvol. In Nederland groeit momenteel het aantal Buurderijen maandelijks. Op 8 juli start Buurderij Amstelkwartier. Het is een initiatief van bewoners in het Amstelkwartier in samenwerking met café tHUIS aan de Amstel.

Alle producenten aanwezig
De online verkoop gaat van start op 23 juni en producten kunnen vanaf 8 juli elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald op het terras van café tHUIS aan de AMSTEL. Zaterdag 8 juli wordt Buurderij Amstelkwartier feestelijk geopend. Alle producenten zijn dan aanwezig zodat geïnteresseerden kennis kunnen maken met hun producten en met het concept.

Enkele deelnemende producenten
Kaasboerderij Geingenoegen doet mee met ambachtelijk gemaakte boerenkaas en yoghurt van hun 25 koeien die in de zomer lekker buiten lopen in de weides bij Abcoude. Het Groene Kader werkt met de seizoenen en door het met aandacht zaaien, planten, verzorgen en oogsten produceren zij biologisch dynamische groente. Deze manier van werken wordt ook als therapie/arbeidsre-integratie ingezet. Bakkerij Iambe bakt biologisch brood in de eigen bakkerij in de Pijp op een stenen vloer en het zuurdesembrood wordt gemaakt van eigen moederdeeg. Deze vruchtbare werkplek is er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Boer Erik is bekend van het verse fruit uit eigen boomgaarden rondom Utrecht en Amsterdam. Hortensius Imkerij zorgt voor lekkere honing, goed voor het bevorderen van de biodiversiteit. Oesterzwammenkwekerij Containing mushrooms is gevestigd op de Boeletuin, een groene oase tussen de kantoren van de Amsterdamse Zuidas. En KEK! Bier brouwt ambachtelijk speciale bieren in Ouderkerk aan de Amstel.

Op www.boerenenburen.nl lees je alles over dit nieuwe marktconcept en kun je je direct aanmelden als buur bij Buurderij Amstelkwartier.