Home Overzicht Boost wil graag een Appeltje van Oranje

Boost wil graag een Appeltje van Oranje

0

Al jaren is Boost een inspirerende, warme en inclusieve ontmoetingsplek in de Transvaalbuurt waar een grote diversiteit aan buurtbewoners en vluchtelingen samenwerkt aan integratie. Boost maakt is nu in de race voor een ‘Appeltje van Oranje’. Samen met veertig andere projecten dingt Boost mee naar de prestigieuze prijzen die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.

Je kunt stemmen op Boost tot en met 16 januari via stem.oranjefonds.nl.

Vijf dagen per week is er een vol programma waar een paar honderd mensen aan meedoen. Taallessen, taalcafé, huiswerkbegeleiding, zorgcafé, fietsles, dialoogavonden, gezamenlijke lunch en nog veel meer. Iedereen is gelijkwaardig, doet mee en ontwikkelt zich, in eigen tempo en met eigen talenten. Boost wordt helemaal door oude en nieuwe Amsterdammers gedragen.

Slechts drie Appeltjes van Oranje
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers voor de prijs op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Koningin Máxima reikt in mei de prijzen uit op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

‘Het leuke is dat je mensen echt verder ziet komen’, legt Rob Lorié, vrijwilliger bij het taalcafé van Boost uit, ‘Je krijgt een band met elkaar, je deelt lief en leed. En de continuïteit die we bieden is uniek. Iedere dag goede taalles op je eigen niveau, en ook nog allerlei andere activiteiten die je kunt ondernemen. Dat alles wat we hier aanbieden samenhangt, dat iedereen welkom is, dat vind je nergens.’

Vorig artikelEn de eerste derby van 2019 is voor… Cool Mokum
Volgend artikelBalkan-beats ‘Winter light’ for the soul
 in Mezrab