Home Overzicht Bouw 250 woonstudio’s voor starters bij Zeeburgia gestart

Bouw 250 woonstudio’s voor starters bij Zeeburgia gestart

0

Deze week is op het voormalig trainingsveld van Zeeburgia de bouw gestart van Stek Oost, Het is een circulair wooncomplex voor 125 statushouders in de leeftijd van 18 tot 27 jaar en evenzoveel jongeren met een Nederlandse achtergrond. De woningen blijven tien jaar staan. Of het terrein daarna weer wordt teruggeven aan Zeeburgia is niet bekend.

Het vierlaagse woongebouw bestaat, naast de 250 zelfstandige woonstudio’s, uit twee gezamenlijke woonkamers en een binnentuin. De toekomstige bewoners hebben met NS-station Science Park openbaar vervoer voor de deur, maar ook sport, recreatie en het innovatieve Science Park zijn er vlakbij.

Derde bestemming van de woningen
Het gebouw wordt op een circulaire en modulaire manier  gebouwd, kan het na die tien jaar eenvoudig weer worden hergebruikt op andere locaties. De hoofddraagconstructie en enkele andere onderdelen van het gebouw hebben bijvoorbeeld al een gebruiksperiode achter de rug. Stek Oost is de derde bestemming van de 250 verplaatsbare woningen. Eerder werden de woningen gebruikt door een zorginstelling in Eindhoven. De afgelopen jaren deed het gebouw dienst als asielzoekerscentrum.

De studio ’s werden na het vorige gebruik opgeknapt en voorzien van nieuwe badkamers en keukens. Ook de vloeren, buitenpanelen en daken zijn in Stek Oost verwerkt. NEZZT, specialist in flexibel bouwen, verzorgt de bouw van de woonstudio’s in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot.