Home Kunst Brainstorm over Outsider festival in Mike’s Badhuistheater

Brainstorm over Outsider festival in Mike’s Badhuistheater

0

Het Badhuistheater organiseert in september het Outsider Festival. Tijdens dit festival zullen jonge amateur theatergroepen de kans krijgen zichzelf in the spotlight te zetten. Het theater wil zich focussen op de groep kunstenaars die hoogwaardige amateur podiumproducties maken of willen neerzetten. ‘Deze groep is onderbelicht en dat is zonde’, zegt directeur Mike Manicardi. ‘Amateurtheater en -kunsten brengen vernieuwing en zijn van groot belang voor de diversiteit in de kunstwereld. Daarom wil het Badhuistheater deze groep ondersteunen met een festival.’

De bezuinigingen in de culturele sector hakken er stevig in. Met name kleine organisatie ontvangen steeds minder budget. Ze hebben daarom minder ruimte om activiteiten te organiseren. Studenten die afgestudeerd zijn in de richting van theater, dans of muziek komen door deze financiële omstandigheden moeilijk aan betaald werk. Dit is niet alleen een probleem in Nederland, maar ook op internationaal niveau speelt dit probleem. Om op deze lastige situatie in te spelen, is het idee van het Outsiders Festival ontstaan.

Het Outsider Festival is een prachtige mogelijkheid om interessante connecties te maken en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Het festival zal tweeënhalve dag duren, dus er is alle ruimte om contacten te leggen. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan het festival? Of heeft u ideeën voor de uitvoering? Op 3 februari om 19.30 uur is er in het Badhuistheater een brainstormsessie. Wanneer je hierbij wilt zijn kun je je aanmelden via [email protected].