Home Gezin Brandweer: ‘veilig en warm de winter door’

Brandweer: ‘veilig en warm de winter door’

0

De wintertijd is begonnen. Dat is ook aan het weer te merken. Langzaam maar zeker wordt het kouder. De brandweer geeft tips om je woning op een betrouwbare manier te verwarmen. De aanleiding zijn de komst van de winter en natuurlijk ook de stijgende energieprijzen.

De brandweer heeft zeven tips die als uitgangspunt dienen. Met deze tips zorg je ervoor dat de woning op een veilige en verantwoorde manier wordt verwarmd. Naast het geven van deze voorlichting wil de brandweer je aansporen de tips ook toe te passen. En daardoor ook het aantal meldingen van woningbranden en CO-vergiftiging, beter bekend als de stille sluipmoordenaar, te verminderen. Ventileren scheelt geld en energie.

De zeven tips van de brandweer

De tips staan op de website van de brandweer

Het klinkt tegenstrijdig, maar frisse lucht is niet alleen belangrijk om CO-vergiftiging te voorkomen, het is ook droger dan de vochtige lucht die in een woning ontstaat. Droge (buiten) lucht verwarmt sneller dan vochtige (binnen) lucht. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat scheelt kosten. Goede ventilatie en frisse lucht in een woning zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lucht in de woning beter blijft, zeker wanneer er meer gebruik wordt gemaakt van kaarsen of kachels om het huis te verwarmen.

Check www.brandweer.nl/veiligenwarmdewinterdoor