Home Kunst Broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers bij Robert Kochplantsoen

Broedplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemers bij Robert Kochplantsoen

1
De Buurtkamer in broedplaats Koch is er voor creatieve ondernemers en de buurt.

Broedplaatsen zijn hot. Het zijn gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen waar kunstenaars en creatieve ondernemers een werkplek hebben. Ze zijn ook interessant voor startende ondernemers uit de buurt die zich er willen ontwikkelen. Onlangs opende broedplaats Remise bij de Czaar Peterstraat. Nu is in de voormalige kazerne van de marechaussee aan het Robert Kochplantsoen de broedplaats Koch geopend.

In de winter van 2018 heeft Urban Resort op de begane grond deze kleinschalige (buurt)broedplaats ontwikkeld. Het is een broedplaats waar zo’n dertig kunstenaars en creatieve ondernemers werken, startende ondernemers uit de buurt de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen, en waar kleinschalige culturele evenementen en activiteiten voor en door de buurt worden georganiseerd.

Straks ook in nieuwbouw

In Oost zijn er al verschillende broedplaatsen, steeds in gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Tegenover het Amstelstation komt een broedplaats in een nieuwbouwpand.

De broedplaats zal samen met de overige verdiepingen van het gebouw de komende twintig jaar een mix van functies bieden voor wonen en werken, en incidentele programmering ook voor de buurt. Boven de broedplaats zijn er woningen voor ouderen. Alle kunstenaars en creatieve ondernemers gaan een ‘Buurtkamer’ realiseren. Daarmee moet Koch ook een ontmoetingsplaats voor de bewoners van het gebouw en voor de buurt worden. Met exposities, filmavonden, buurtdiners, cursussen en creatieve activiteiten.

Tijdens de opening lieten de creatieven zien waarom deze broedplaats de nieuwste ‘hidden gem’ van de stad is. In elk hoekje van de broedplaats viel iets te ontdekken waarbij er telkens op een ander zintuig werd ingespeeld. Er waren workshops tekenen, keramiek en leer. Er werd werk tentoongesteld en verhalen verteld.

Check www.urbanresort.nl | Facebookpagina

 

1 REACTIE