Home Overzicht Brug der zuchten nadert voltooiing

Brug der zuchten nadert voltooiing

0
Brug der zuchten over Ringvaart.

Je kunt nu gebruik maken van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug die het Science Park en de Indische Buurt en het Flevopark verbindt. De brug is stijl en wordt daarom nu al ‘brug der zuchten’ genoemd.

Tekst en foto’s Corrie Groen

De brug is voltooid, maar de geïntegreerde waterkering nog niet. In de gleuf die het voetpad van het fietspad scheidt, wordt nog een scharnierende hefdeur geplaatst. Die gaat bij hoogwater naar beneden om als tijdelijke noodwaterkering de Watergraafsmeer droog te houden. De waterkering vervangt die bij de Hartmanbrug bij de Molukkenstraat. Die voldoet niet meer aan de huidige eisen.

Tussen het voet- en fietspad is ruimte voor de hefdeur.

Steil omhoog
De brug die in het verlengde van de Kramatweg ligt gaat redelijk steil omhoog en er is op de Ooster Ringdijk geen ruimte om op de fiets ‘een aanloopje’ te nemen. En omgekeerd zal de fietser meestal flink moeten remmen en stoppen om fietsers, die dagelijks over de Oosterringdijk rijden, voorrang te verlenen.

Zuchten
Op de nieuwe brug zal heel wat gezucht worden. Vermoedelijk stapt een deel van de fietsers pas op het hoogste punt van de brug weer op.