Home Gezin Burendag op Oostpoort met activiteiten voor jong en oud

Burendag op Oostpoort met activiteiten voor jong en oud

0

Zaterdag 24 september is het nationale Burendag in winkelgebied Oostpoort. Op de Horecakade treden straatmuzikanten op en op het Land van Cocagneplein zijn er vanaf 12.00 uur leuke activiteiten voor kids. Bij het Oranje-Vrijstaatplein zorgt de Mobiele Bingohal van Toos en Koos voor vertier. Daar kun je de openlucht fototentoonstelling OPEN ontdekken. Om 15.00 uur wordt het kunstwerk Oostportaal onthuld.

Bij de onthulling van het kunstwerk Oostportaal, met kunstenaar Krijn de Koning en stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege heeft Bakker Balvert speciale Oostportaal gebakjes. Kinderen kunnen onder begeleiding van De Rode Loper op School hun eigen versie van het Oostportaal kunstwerk knutselen en leuke prijzen winnen.

Voor kids zijn er nog meer activiteiten. De Feesttantes toveren kids om met duurzame schmink tot levende kunstwerkjes. Met Roua pimpen kinderen hun witte t-shirt met nieuwe verftechnieken met natuurlijke materialen. Ook kunnen ze speelgoed ruilen met mooie items van andere kinderen uit de buurt.

Op het Oranje-Vrijstaatplein zorgt de Mobiele Bingohal van Toos en Koos voor vertier. Met twaalf man worden er vanaf 12.00 uur korte rondes van maximaal 25 minuten gespeeld. De gelukkige winnaar gaat er met duurzame producten van Oostpoort ondernemers vandoor.