Home Overzicht Burgemeester sluit pand illegale gokvereniging

Burgemeester sluit pand illegale gokvereniging

0

Op last van burgemeester Eberhard van der Laan is de Denksportvereniging Cabeza aan de Eerste Oosterparkstraat voor onbepaalde tijd gesloten. De politie had al geruime tijd aanwijzingen dat in het pand illegaal werd gegokt, er criminelen aanwezig zouden zijn en er criminele activiteiten in het pand zouden plaatsvinden. Tijdens een inval van de politie en de Kansspelautoriteit zijn vele spullen aangetroffen die het spelen van pokertoernooien op regelmatige basis aannemelijk maken.

Uit het verhoor met de verdachten blijkt dat er in het pand regelmatig bedrijfsmatig pokertoernooien werden georganiseerd. Hiervoor is geen vergunning door de KSA verstrekt. Van de 29 aanwezige personen hadden 15 personen een of meerdereĀ  antecedenten op het gebied van van opium, geweld, zeden en Wet Wapens en Munitie. Uit informatie van politie blijkt verder dat er sinds eind 2011 al diverse meldingen van overlast en openbare orde verstoringen in en buiten het pand zijn. Meldingen over illegaal gokken, waarbij om geld wordt gespeeld, drugsgebruik/handel, wapens en criminele bezoekers, diefstal en mishandeling.

Illegale gokactiviteiten brengen op zichzelf al een schending van de openbare orde met zich mee. Personen die deelnemen aan illegale gokactiviteiten kunnen in een onaanvaardbare afhankelijkheidsrelatie komen, doordat er gokschulden ontstaan. Bekend is ook dat illegale gokactiviteiten ernstig uit de hand kunnen lopen en dat daarmee het risico groot is dat er geweldsincidenten plaatsvinden. Dit kan een negatief uitstralend effect hebben op de openbare orde. Om dit in de toekomst te voorkomen is het pand per direct en voor onbepaalde tijd gesloten.