Home Overzicht Bussen krijgen nieuwe haltes bij Amstelstation

Bussen krijgen nieuwe haltes bij Amstelstation

0

De bussen en trams bij het Amstelstation krijgen andere haltes. Je kunt vanaf 3 april weer op de vertrouwde plek bij de zuidelijke stationsingang op de bus stappen. Het nieuwe busstation is overzichtelijk en ruimer opgezet dan voorheen.

Bij het nieuwe busstation staan alle bussen die als eindhalte het Amstelstation hebben. Op acht halteplaatsen staan de bussen met de voorkant in de richting van het station zodat je gemakkelijk de juiste bus kunt vinden. Die bushaltes zijn allemaal voorzien van actuele reisinformatie. Die bussen die naar het nieuwe busstation verhuizen zijnde GVB-bussen 37, 40, 62 en 240 en streekbussen 320,322 en 327.

Bussen met tussenstop ‘beneden’
Niet alle bussen maken gebruik van het nieuwe busstation opzij van het Amstelstation. De bussen die een tussenstop bij het Amstelstation hebben vertrekken beneden. Het gaat dan om de Schiphol-spitsbus 245, GVB-nachtbus 755 tussen Centraal Station en Gein en GVB-bus 65 tussen KNSM Eiland en Station Zuid. Het Amstelstation is voor deze bussen geen eindpunt, voor deze bussen is Amsterdam-Amstel een tussenstation op hun route. Ook de regionale nachtbussen tussen Almere en Leidseplein blijven ‘beneden’. Hier wordt begin volgend jaar een vrije busbaan met nieuwe haltes aangelegd.

Tram naar voorplein
Niet alleen de bussen krijgen nieuwe haltes bij het Amstelstation, ook voor tram 12 gaat er iets veranderen. De tramlus wordt  komende zomer verplaatst naar de nieuwe plek op het voorplein van het station. Ook komt er een nieuwe grote parkeergarage voor fietsen. Die wordt in het eerste kwartaal van 2019 in gebruik genomen.

Straks kunnen reizigers – lopend of fietsend – dagelijks in grote getale gebruik maken van trein, metro, bus en tram. Ook worden 450 woningen bij het station gebouwd. In 2023 zullen alle werkzaamheden klaar zijn.