Home Overzicht Buurtgidsen laten je je eigen buurt ontdekken

Buurtgidsen laten je je eigen buurt ontdekken

0

Deze maand starten weer gratis rondleidingen in Oost. Dit jaar worden niet alleen rondleidingen gegeven door de Indische Buurt, maar ook het Cruquiusgebied, IJburg, Transvaalbuurt en Oostpoort doen mee. De eerste tours vinden plaats op 12 mei en er is nog plek!

Initiatiefneemster Annemarie van der Veen verhuisde in haar leven wel twintig keer. In elke buurt waar ze woonde, merkte ze dat het lastig was om als nieuwkomer nieuwe mensen te leren kennen. Nadat ze een paar jaar als gids had gewerkt, ontdekte ze dat het probleem gemakkelijk op te lossen is door nieuwe bewoners rond te leiden door de buurt. Samen met twee andere sociaal ondernemers, Feye van Olden en Luca van der Putten, richtte ze daarom Stichting Buurtgids op.

Thuis in je eigen buurt
De stichting Buurtgids wil dat mensen die verhuizen zich snel thuis te laten voelen in hun nieuwe buurt. Om dit te bereiken zijn er rondleidingen waarin je op pad gaat met een buurtgids. Een ‘buurtgids’ is een een actieve bewoner die met veel plezier de buurt laat zien. Je bezoekt leuke en interessante locaties en ook kun je andere buurtbewoners wat beter leren kennen. Door de buurtgids zie je al snel waar jouw mogelijkheden liggen om je te kunnen ontplooien in de buurt.

Vind je het leuk om ook Buurtgids te worden om zo nieuwe buurtbewoners rond te leiden door je buurt, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen.

Voorrang nieuwe bewoners
In totaal zijn er dit jaar 48 tours en is er ruimte voor wel 700 deelnemers. Om de week is er een nieuwe tour met weer een andere Buurtgids. De eerste tours vinden plaats op zaterdag 12 en 26 mei, van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname is gratis. Nieuwe bewoners hebben voorrang bij aanmelding, maar bewoners die al langer dan 12 maanden in de buurt wonen mogen ook zeker deelnemen.

Check www.buurtgids.nl

Vorig artikelBereid je voor op het grootse Rock ’n Rollfestival op Zeeburgereiland
Volgend artikelWat bracht de theatertalkshow van mei?