Home Overzicht Buurthulp Oost zoekt vertrouwenspersonen

Buurthulp Oost zoekt vertrouwenspersonen

0

Wil jij je inzetten voor buurtgenoten die jouw aandacht, respect, vertrouwen en tijd nodig hebben? Buurthulp Oost zoekt vertrouwenspersonen. Tijdens zeven bijeenkomsten leer je de kennis en vaardigheden die een vertrouwenspersoon nodig heeft.

Op het programma staan thema’s als luisteren zonder oordeel, je grenzen bewaken en de zelfredzaamheid van hulpvragers aanspreken. We werken met rollenspellen en praktijkvoorbeelden. Ton:’ In het begin vond ik het heel eng om een rollenspel te doen. Maar het heeft me echt geholpen om me beter in te leven in een ander. De groep bestond uit buurtbewoners van zeer divers pluimage. Ik heb ook veel geleerd van de verhalen van anderen. We hebben veel lol met elkaar gehad.’

Na de cursus krijg je een certificaat. Daarmee kun je je inzetten bij het inloopspreekuur van Buurthulp Amsterdam Oost of word je gekoppeld aan een buurtgenoot die hulp nodig heeft. 

Als vertrouwenspersoon krijg je begeleiding in de vorm van coaching en intervisie. Bij intervisie kijken we, onder leiding van een deskundige, hoe we iemand nog beter kunnen helpen en wat onze eigen grenzen zijn. Ook kun je trainingen volgen over thema’s als schuldhulpverlening, geweldloze communicatie, mantelzorg, herkennen van kindermishandeling. Als vertrouwenspersoon blijf je jezelf ontwikkelen. Sophia: ‘Dat vind ik nou zo leuk aan Buurthulp. ‘Ik ben op dit moment werkloos en kan me door de vervolgtrainingen op diverse terreinen ontwikkelen waardoor ik met meer zelfvertrouwen solliciteer. ondertussen kan ik met wat ik leer iets betekenen voor anderen en dat wil ik blijven doen als ik weer werk gevonden heb.’

Meer weten? Kom naar het inloopspreekuur van Buurthulp Oost op woensdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur. Bel Jeanette de Waard, 06 2470 4917. Of mail [email protected] De introductiecursus start op maandagavond 27 februari. Kijk voor meer informatie op www.buurthulpamsterdamoost.nl