De grote buurtkaart de Indische Buurt Eilanden en de bijzondere schuilplekken voor wilde dieren ontworpen door de kinderen, zijn te zien tijdens de expositie De Stad mijn buurt en Ik in de Oba aan het Javaplein.

De expositie is het eindresultaat van het kunstproject De Stad mijn buurt en Ik onder leiding van Mette Steincke. Het project bestaat uit kunstworkshops voor kinderen van 6 tot  11 jaar en een expositie. In de workshops, begeleid door Ursula Woerner en Mette Steincke, namen de kinderen hun eigen buurt onder de loep. Ze onderzochten vragen als: Wat is een stad? Wat hoort bij mijn buurt? Waar voel ik me thuis?

De kinderen bedachten samen met kunstenaars fictieve steden en ontwierpen droomhuizen en leuke ontmoetingsplekken. Kinderen uit de Indische Buurt maakten hun eigen buurtkaart. Daarop zie je wat ze in de buurt belangrijk of mooi vinden, waar ze graag komen, wat ze elke dag zien en waar ze elkaar ontmoeten.

Met veel plezier gingen de kinderen experimenteren, ontwerpen en bouwen. Zo deelden we van alles met elkaar over de buurt. De kinderen voelen zich betrokken bij de buurt, maar er zijn ook veel plekken die ze nog niet kennen en dingende ze missen. Ze kregen bezoek van ontwerper Horst Grutering. Daarnaast gingen de kinderen ook op bezoek in de studio van de Clubhaus Architecten. De gastkunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke proces en over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan.

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van Horst Gruterink en de Clubhaus Architecten Marjan van Herpen en Claudia Temperilli.

Opening 17 november 2023 om 15.00 uur, Oba Javaplein 2
De expositie is te zien van 17 november tot en met 2 februari

Vorig artikelHek beschermt tegen hoge golven op Cruquiuseiland
Volgend artikel‘Er zit echt volop leven in de Czaar Peterstraat’