Home Groen Carlien Blok nieuwe directeur Hortus Botanicus

Carlien Blok nieuwe directeur Hortus Botanicus

0

Carlien Blok start per 15 mei als directeur/bestuurder van de Hortus . Zij volgt daarmee Taeke Kuipers op die de overstap maakte van de Hortus naar het VSBfonds in Utrecht.

Carlien Blok (1971) werkte de afgelopen zeven jaar als hoofd marketing, communicatie en verkoop bij Het Concertgebouw. Hier had zij een belangrijke rol in de strategische veranderingen die Het Concertgebouw onderging op het gebied van marketing, imago en programmering. Daarvoor was Blok enkele jaren werkzaam als interim manager, bij diverse opdrachtgevers. De eerste jaren van haar carrière was ze marketing & communicatie manager in de telecom- en IT-markt bij diverse werkgevers.

‘Ik kijk er erg naar uit om samen te gaan werken met het Hortusteam’, zegt Carlien Blok. ‘Als Amsterdammer met een groot hart voor natuur en cultuur zie ik veel mogelijkheden om de Hortus ook voor de toekomst te bestendigen en te laten groeien zonder het evenwicht met de kwetsbare collectie en de rust die de Hortus nu uitstraalt geweld aan te doen.

‘De Hortus Botanicus Amsterdam ontvangt ongeveer 200.000 bezoekers per jaar (cijfers 2017). Met een bewust gevoerd cultureel ondernemerschap is de Hortus in staat 80 procent van de jaaromzet zelf te verdienen. Daarnaast ontvangt het een structurele subsidie van de gemeente Amsterdam, welke onmisbaar is voor het beheer en behoud van de monumentale panden en de kleine hectare groene oase in het hart van Amsterdam.