Home Overzicht Cartesius 2 verhuist definitief naar Zeeburgereiland

Cartesius 2 verhuist definitief naar Zeeburgereiland

0

De verhuizing van Cartesius 2 naar een pand aan de Plantage Muidergracht gaat definitief niet door. Het is niet gelukt om dat pand te verbouwen binnen het budget van 23 miljoen euro. Wethouder Marjolein Moorman heeft dat bevestigd. Dat betekent dat de school volgend jaar definitief verhuist naar het schoolgebouw van IJburg College 2 op het Zeeburgereiland.

Het is een groot verschil of de school in Centrum Oost of op het Zeeburgereiland is gevestigd. Volgens ouders gaat het niet alleen om een mooi gebouw. De school heeft een onderzoekend onderwijskarakter. Daarom is het van belang dat de leerlingen dat culturele voorzieningen in de buurt zijn. Sommige ouders overwegen hun kinderen van school te halen.

Cartesius 2 groeide snel van 300 naar 800 leerlingen. Het pand aan de Passeerdersgracht is daarom te klein geworden en verhuizing is noodzakelijk. Een gebouw aan de Plantage Muidergracht leek de oplossing, maar de renovatie blijkt dus veel te duur uit te vallen.

Op zoek naar een oplossing bleek dat het IJburg College veel ruimte over heeft. In IJburg 2, dat vijf jaar geleden is geopend, zitten 600 leerlingen in een gebouw waar plaats is voor 900 leerlingen. Bij het IJburg College 1 is er nog meer plaats beschikbaar met 650 leerlingen in een gebouw voor 1.350. De leerlingen van het IJburg College zullen dan samen in het gebouw van IJburg College 1 aan de Pampuslaan passen. Cartesius 2 komt dan naar het gebouw van IJburg College 2 op het Zeeburgereiland.