Home Overzicht Cartesius 2 verhuist mogelijk naar Zeeburgereiland

Cartesius 2 verhuist mogelijk naar Zeeburgereiland

0

Cartesius 2, de school voor havo en vwo+, groeit snel van 300 naar 800 leerlingen. Het pand aan de Passeerdersgracht wordt te klein en verhuizing is noodzakelijk. Een gebouw aan de Plantage Muidergracht leek de oplossing, maar de renovatie blijkt veel te duur. Dat is niet verantwoord vindt onderwijswethouder Marjolein Moorman. Verhuizen naar het Zeeburgereiland lijkt een optie.

Op het Zeeburgereiland staan twee middelbare scholen het C-burgcollege een school voor vmbo (basis en kader) en IJburg College 2. Dat is de tweede locatie van IJburg College 1, dat aan de Pampuslaan is gevestigd. In die gebouwen zou meer dan genoeg ruimte zijn. Maar het IJburg College ziet weinig in de plannen en zegt beide panden hard nodig te hebben.

Het gebouw van IJburg 2 heeft ruimte voor 900 leerlingen, maar er zijn er nu 600. Als Cartesius 2 naar dat gebouw zou verhuizen  dan moeten die 600 leerlingen daar weg. In het pand van IJburg 1 aan de Pampuslaan is ruimte voor 1.300 leerlingen onderbrengen, terwijl het er nu maar 650 zijn. In het gebouw van IJburg 1 zou dus voldoende plaats moeten zijn voor alle leerlingen van het IJburg College. Bovendien neemt het aantal leerlingen de laatste jaren af.

Voor 4 maart, de deadline van inschrijving voor nieuwe leerlingen, zal de wethouder met duidelijkheid over een nieuw gebouw voor Cartesius 2 te komen.