Home Exposities CBK Amsterdam

CBK Amsterdam

0

De overzichtsexpositie met werk van Harry Visser weerspiegelt een reis langs de verschillende fases uit het leven van een groots kunstenaar. De olieverven, aquarellen en grafieken uit de tentoonstelling worden toegevoegd aan de CBK collectie en komen beschikbaar via de kunstuitleen.

Expositie
Harry Visser

Te zien van 17 augustus tot en met 8 september

Krachtig, kleurrijk, vol leven en pakkend vanaf de eerste oogopslag; het oeuvre van beeldend kunstenaar Harry Visser (1929) lijkt een onuitputtelijke vitaliteit te ademen. De thema’s en technieken die hij gebruikt zijn verassend divers en uiteenlopend. Visser is geboren in Amsterdam en woont en werkt daar nog steeds.

Op jonge leeftijd zit hij tijdens de oorlog ondergedoken en ontdekt daar een passie voor het tekenen, wanneer hij zijn mede-onderduikers op papier probeert vast te leggen. De impact van de oorlog blijft een terugkerend thema in zijn werk. Op het eerste gezicht vaak verborgen door het kleurgebruik en het plezier in het schilderen dat zijn werk uitstraalt. Met eenzelfde levenslust schildert hij later ook het stadse leven, koeien en het Zeeuws Vlaamse landschap


CBK Amsterdam Oranje-Vrijstaatkade 71

CBK Amsterdam is een ontmoetingsplek voor hedendaagse beeldende kunst. Met tentoonstellingen, kunstuitleen, educatieve activiteiten, concerten. En er is een leestafel.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here