Home Exposities CBK Amsterdam

CBK Amsterdam

0

Guda Koster (Amsterdam) werkt al een leven lang met textiel, en daar is sinds enige jaren de fotografie als medium bijgekomen. Het is werk dat zich begeeft in het gebied tussen mode, beeldhouwkunst, fotografie en performance.

Expositie
Guda Koster

van 30 november tot 4 januari

Guda Koster maakt foto’s waarin zij zelf figureert als drager van textiele vormen die niet of nauwelijks wat met ‘kleding’ te maken hebben. De ruimtelijke situaties in het atelier worden, eenmaal gefotografeerd, vrijwel platte beelden.

.

Abstracte constructies zijn het, in felle kleuren en/of grafische dessins die opgaan in de achtergrond of daarmee juist sterk contrasteren. Het werk is afgemeten en toch vrolijk, uiterst toegankelijk en altijd meteen herkenbaar als een ‘Koster’. De foto’s en sculpturen waren al nooit uitbundig, en in haar nieuwe serie gaat Guda nog een stapje verder in haar minimalisme. Het is werk dat humoristisch en grappig is, maar ook beklemmend.

check www.gudakoster.nl


 

CBK Amsterdam
Waldenlaan 12

CBK Amsterdam is een ontmoetingsplek voor hedendaagse beeldende kunst. Met tentoonstellingen, kunstuitleen, educatieve activiteiten, concerten en designplatform CBKamer.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here