Home Overzicht CBK biedt met X-tra programma méér voor leden

CBK biedt met X-tra programma méér voor leden

0

In de prachtige expositieruimte in Oostpoort organiseert CBK Amsterdam met grote regelmaat exposities, concerten en dansvoorstellingen. Kunst lenen staat voorop. Op op derde kerstdag organiseert het CBK de allereerste cbk X editie, een gezellige avond met een rondleiding door de expositie van Milou Hermus en Ton Blommerde, de film Final portrait en een hapje en een drankje.

Het CBK gaat met een X-tra programma voor leden van het CBK meerdere keren per jaar  een speciaal cbk X evenement organiseren. Op 27 december wordt dieper ingegaan op de expositie. Milou Hermus vertelt er over haar werk en haar relatie met Ton en neemt je mee door de expositie. Milou is een flamboyante persoonlijkheid die met exposities in Museum Jan van der Togt en de Kunsthal Rotterdam faam verwierf. Haar echtgenoot Ton Blommerde (1946-2005) werkte vooral in de beslotenheid van zijn ateliers. In ruim 40 jaar ontstond een oorspronkelijk, veelzijdig en bezield oeuvre waarvan af en toe iets in de openbaarheid kwam, maar dat vooral zijn woonhuis verrijkte. Ook na zijn dood. Nu 13 jaar later, is het tijd om de werken uit de schaduw in het licht te brengen. Eindelijk treedt Ton naar buiten. Want hij exposeerde nooit.

Vervolgens staat op het programma de film Final Portrait. Een sobere doch rake film over de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti, vastgelegd door de award winnende regisseur Stanley Tucci (bekend van Big Night en Blind Date). Nauwgezet en indrukwekkend gespeeld. Filmprogrammeur Ingrid Donsu geeft een toelichting.

Deze eerste cbk X editie kun je meemaken voor slechts 12,50 euro. En dit is inclusief een jaar lidmaatschap (15 euro), een prachtig programma en een hapje en drankje.

Naast de mogelijkheid tot het lenen van kunst, krijgen leden van het CBK korting of vrijkaarten voor activiteiten van CBK amsterdam en meerdere keren per jaar organiseert CBK Amsterdam een speciaal cbk X evenement.