Home Overzicht Cecilia van Vliet-Lichtveld, laatste bewoner van Huize Frankendael, overleden

Cecilia van Vliet-Lichtveld, laatste bewoner van Huize Frankendael, overleden

0
Cecilia van Vliet-Lichtveld (rechts) in de televisieserie 'Varen is fijner dan je dent"'.

Op vrijdag 21 april overleed Cecilia van Vliet-Lichtveld. Zij was de laatste bewoner van huize Frankendael. In 2003 verliet zij het huis dat  daarna een openbare bestemming kreeg met onder meer restaurant Merkelbach. In de jaren vijftig kreeg zij landelijke bekendheid als actrice.

Cecilia van Vliet-Lichtveld was de oudste van de drie kinderen die haar vader Lou Lichtveld, beter bekend onder zijn schrijversnaam Albert Helman, kreeg met zijn eerste echtgenote Lenie Mengelberg. Uit haar huwelijk met Phlip van Vliet kreeg zij twee zonen. Cecilia Lichtveld werd net geen 90 jaar.

Cecilia Lichtveld volgde de Toneelschool en begon een acteercarrière bij het Amsterdams Toneelgezelschap en de groep Puck, vooral in komedies voor de jeugd van onder anderen Mies Bouhuys. Landelijke bekendheid kreeg ze in televisieseries als Tinkeltje (1957), Varen is fijner dan je denkt (1958). Daarin speelde zij de rol van Zeefje Hartsuiker met Meneer King (Piet Römer), Ageeth, de omroepster (Ageeth Scherphuis) en Mevrouw Grazia Morena (Sepha Dierickx). Ook speelde zij een rol bij het nasynchroniseren van Lassie-films.