Home Overzicht Coen Verbraak presenteert warm-up Andriessen Festival met concert en talkshow

Coen Verbraak presenteert warm-up Andriessen Festival met concert en talkshow

0
Louis Andriessen Foto Marco Borggreve | Coen Verbraak Foto NTR Lilian van Rooij.

Louis Andriessen (1939) is Nederlands grootste levende componist. Dit jaar wordt hij 80, reden voor  Muziekgebouw aan ’t IJ om hem in mei te eren met een vierdaags Andriessen Festival. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met de geweldige muziek van Andriessen organiseren het Muziekgebouw en ensemble Asko|Schönberg op 10 maart een concert met talkshow onder de noemer Schatkamer. Het is een warm-up voor het festival.

Componist Louis Andriessen heeft internationaal een grote reputatie: hij schiep een ontzagwekkend oeuvre en was docent van een hele generatie vooraanstaande hedendaagse componisten. Met zijn boezemvriend dirigent Reinbert de Leeuw deelt hij een rijk en roerig muzikaal leven. In deze Warm-Up openen Asko|Schönberg en De Leeuw de schatkamer met zijn werk. Daarnaast zijn er archiefbeelden en interviews met Reinbert de Leeuw en Louis Andriessen zelf. Zo leren we de muziek van Andriessen, zijn duidelijke meningen én zijn gevoel voor humor beter kennen. Presentator is Coen Verbraak, bekend van tv-programma Kijken in de Ziel.

Andriessen Festival in mei
Asko|Schönberg speelt zijn composities Zilver (1994) voor ensemble, Gesprek (2012), dat Andriessen samen met componist Martijn Padding schreef en Blokken (1966), een van de weinig grafische partituren van Andriessen. Deze Warm-Up vormt een bliksemintroductie op Louis Andriessen als opmaat naar het Andriessen Festival dat van donderdag 23 t/m zondag 26 mei 2019 plaatsvindt in het Muziekgebouw.

Schatkamer
Deze avond is tegelijkertijd de eerste editie van een nieuwe reeks Schatkamer, waarin Asko|Schönberg samen met interessante gastsprekers het publiek meeneemt op een reis naar de parels uit de 20ste-eeuwse muziek. In elke editie van Schatkamer staat een andere componist centraal.  Aan de hand van live muziek, video- en audiofragmenten en interviews bekijken we waarom zijn/haar muziek zo belangrijk is en waarom deze nog steeds relevant is

Schatkamer met Asko|Schönberg en Reinbert de Leeuw, gepresenteerd door Coen Verbraak op 10 maart 20.15 in Muziekgebouw aan ’t IJ.