Home Overzicht Concertserie van Bimhuis samen met Roots Festival

Concertserie van Bimhuis samen met Roots Festival

0

Het Bimhuis gaat de samenwerking met het Amsterdam Roots Festival uitbreiden met een concertserie. Op zondag 3 februari wordt gestart met een optreden van één van de beste live-bands uit West Afrika van dit moment, geleid door Bassekou Kouyaté. Daarna volgen João Bosco Quartet op vrijdag 26 april en Toko Telo op vrijdag 10 mei.

Bassekou Kouyaté haalt een groots geluid uit het kleine snaarinstrument ngoni door het te versterken als een elektrische gitaar en te vervormen met rockeffecten als wah-wah en distortion. Op traditionele leest geschoeide songs uit Mali, gezongen door zijn vrouw Amy Sacko, klinken scherp en eigentijds dankzij de heftig groovende band met vier ngoni’s en percussie. De meest recente albums Jama Ko en Ba Power zijn ook buiten Afrika zeer succesvol.

Om alvast te noteren in de agenda: Het tweede concert in de Amsterdam Roots en Bimhuis serie plaats vindt plaats op vrijdag 26 april. De Braziliaanse singer-songwriter João Bosco wist het publiek van het Bimhuis al eerder volledig in vervoering te brengen met zijn unieke, hypnotiserende muziek en komt nu terug voor meer. Bosco schreef onvergetelijke songs voor Elis Regina in de jaren zeventig, een tijd waarin Braziliaanse popmuziek aan censuur onderhevig was vanwege de militaire dictatuur. Zijn ‘O Bêbado e a Equilibrista’ werd dankzij de uitvoering van Regina een nationaal protestlied. In zijn flitsende improvisaties combineert hij samba, bossanova, rock en jazz.