Home Overzicht Cool Mokum vs Frisian Flashguns: Goed gestreden

Cool Mokum vs Frisian Flashguns: Goed gestreden

1

Cool Mokum sloot de zondagavond af met de Frisian Flashguns. De Amsterdammers wonnen hun eerste wedstrijd van 2019 op eigen ijs van Thor dat ook huist in de Jaap Edenhal. De Friezen versloegen afgelopen oktober Cool Mokum in Heerenveen.

Verslag | Lewis Daniels

Anders dan de einduitslag doet vermoeden speelden beide teams een stevige, snelle en gelijkwaardige wedstrijd. De omstandigheden waren alleen net iets anders. Mokum speelde zonder hun sniper Tjakko de Vos. Heerenveen daarentegen kwam met Jacco Borger en Sander Dijkstra, alias nummer 27 en 5. Een sterk duo waar de Mokumers hun sticks vol aan hadden. Na bijna elf minuten spelen verschenen ze voor het eerst op de scorelijst. Teamgenoten hadden daarvoor al gescoord, 0-2. Maar ook Amsterdam heeft zijn paradepaarden. Frank van Rossum bracht met een assist van Arthur ‘Polmahnov’ Pohlman bijna vier minuten later de puck naar de Friese goal. Vlak daarop maakte Bob Altelaar na een assist van Michael Veltman gelijk. Het was Heerenveen dat opnieuw de goal bereikte en met 2-3 voorsprong de rust inging.

In de tweede periode sloeg het Friese duo 27 en 5 vier keer toe. Drie maal samen en een keer was het Dijkstra alleen, 2-7. Tussentijds was het beslist niet zo dat Amsterdam geen kansen had of niet aanviel, integendeel. Maar waar zij het niet afmaakten, deden de Flashguns dat wel met hun beruchte duo.

Amsterdam had in de derde periode een antwoord gevonden op het duo 27 en 5 en kwam zo sterk terug in de derde periode dat ze de sterkere partij werden, maar de sterke goalie van Heerenveen hield alle doelschoten tegen. Op drie na. Jon Fairclough gaf op eigen kracht Amsterdam een derde en vierde punt. Kort voor het eind maakte Jean-Paul Terpstra met een assist van Jr Mc Comiskie de vijfde en laatste goal voor Mokum. Hoewel het gevaar 27 en 5 voor Amsterdam grotendeels was geweken -ze scoorden niet meer samen maar wel met anderen, hetzij veel minder- schoten de nu zwakker spelende Flashguns ook nog drie keer raak, waardoor deze periode gelijkspel werd en de wedstrijd eindigde met 5-10. Op het eerste gezicht een groot verschil, in werkelijkheid een leuke wedstrijd die met uitzondering van de tweede periode gelijk opging.

Cool Mokum speelt 27 januari en 17 februari uit in Zoetermeer en Den Haag. Op 17 maart spelen ze de laatste derby van dit seizoen tegen HCA Amsterdam.