Home Overzicht Countdown café viert 850ste editie in Q-Factory

Countdown café viert 850ste editie in Q-Factory

0

Het legendarische radioprogramma Countdown Café vol rock-‘n-roll en livemuziek beleeft binnenkort zijn 850ste uitzending. Deze mijlpaal wordt op 17 april gevierd met een speciale jubileum editie vanuit Q-Factory. Dan treedt op het legendarische Nederlandse Gruppo Sportivo. Ook wordt dan Alfred Lagarde Bokaal uitgereikt. Op zondag 22 april is de uitzending te horen bij NH Radio.

De radioklassieker Countdown Café zag in 1982 het levenslicht als de radioversie van het tv-programma Countdown. Waar tv steeds meer clips van hits ging uitzenden, bleef in de radiovariant livemuziek de hoofdmoot. Binnen no-time was Countdown Café, met het duo Kees Baars en ex-Vara dj Alfred Lagarde een groot succes met optredens en interviews van diverse bekende buitenlandse artiesten zoals U2, Simple Minds, Van Halen, Toto, Joe Jackson, Alice Cooper en vele anderen. Duizenden grote en kleine namen hebben live gespeeld op het opdium vanCountdown Café.

Doorstart bij NH Radio
Vanaf begin van dit jaar maakte het radioprogramma een doorstart bij NH Radio. Countdown wordt elke dinsdagavond live opgenomen bij Q-Factory. In deze feestelijke jubileum editie, die voor iedereen vrij toegankelijk is, zal worden teruggekeken op de meer dan 2.500 artiesten die in de afgelopen jaren langskwamen.

Gruppo Sportivo live
Op 17 april zal ook de allereerste Alfred Lagarde Bokaal worden uitgereikt. De bokaal is vernoemd naar de twintig jaar geleden overleden dj, muziekliefhebber en Countdown Café co-presentator die hiermee een blijvend eerbetoon krijgt. Voor deze bijzondere jubileum editie staat Gruppo Sportivo live op de planken en is er een optreden van Diona Fox & Her Ragdolls. Je bent van harte welkom bij de opnamen in Q-Factory.

850ste Countdown Café op 17 april om 19.00 uur in Q-Factory