Home Overzicht Country, blues en americana de komende maanden in Q

Country, blues en americana de komende maanden in Q

0

Country, blues en americana. Internationale grootheden, maar ook nieuwkomers strijken voor optredens neer in Amsterdam. We zetten ze op een rijtje. De komende maanden kun je in Q-Factory onder andere een denderende bluesshow verwachten van Johan Derksen, maar ook Nathan Kalish + The Artisanals, Def Americans, Fred Eaglesmith, Samantha Fish, The Yawpers, Robert Jon & The Wreck en The Muddy Waters Tribute Band.

Je mag hem of je mag hem niet, maar aan zijn muzieksmaak hoeft niemand te twijfelen. Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt op 28 februari de trouwe blues-fans in Amsterdam op.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive.

Johan Derksen Keeps The Blues Alive neemt je mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blues legendes als John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Nathan Kalish is een nomad, countryster en begenadigd singer-songwriter. Hij werd onlangs door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot een van de tien nieuwe country artiesten die je niet mag missen. Op donderdag 28 februari staat hij met de rising stars van The Artisanals in Q-Factory.

Def Americans blazen de songs van Johnny Cash nieuw leven in. Met een hoop swing, sfeer en rebellie proberen ze elk concert weer de legendarische Johnny Cash shows te evenaren. Ze doen op zaterdag 2 maart the Man in Black eer aan door de nummers van het San Quentin concert te spelen.

We feliciteren Samantha Fish met de tweede plaats in de categorie ‘Best Blues Guitarist 2018’ van Total Guitar/MusicRadar! Het moge duidelijk zijn, Samantha Fish is een echte rising star. Haar gitaarspel en performance vallen in de smaak bij blues liefhebbers over de hele wereld. Op donderdag 23 mei zie je haar in Q.

Cow-punk – Het is een term die met enige regelmaat opduikt als het over The Yawpers gaat. The Yawpers mixen broeierige Delta blues en old school country met gruizige klanken die doen denken aan The Cramps, MC5, Wilco en The Black Keys. Rauw, melodieus en knetter aanstekelijk!