Home Sport&Fit Curaçao nieuwe ‘wereldkampioen van Nederland’

Curaçao nieuwe ‘wereldkampioen van Nederland’

0

De dames van Kaapverdië en de heren van Curaçao hebben afgelopen weekend de 16e editie van het WK Nederland gewonnen. Zij mogen zich een jaar lang Wereldkampioen van Nederland noemen. Voor Curaçao is dit een primeur. De dames van Kaapverdie wonnen voor de vierde keer, terwijl het toernooi pas voor de negende keer ook voor dames werd georganiseerd, daarmee mogen zij de wisselbeker, de Cup met grote oren houden.

Beeld Hans Heitgeert

Het jaarlijkse voetbaltoernooi dat wederom werd gespeeld op de velden van sportpark Middenmeer kenmerkt zich door teams die bestaan uit spelers die voor hun land van herkomst uitkomen. Wedstrijden als Aruba tegen Polen of Iran tegen Irak zijn hier jaarlijks grote publiekstrekkers. Winnaars van dit WK mogen zich een jaar lang Wereldkampioen van Nederland noemen. Zoals het in Nederland hoort krijgen de echte wereldkampioenen een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Zo ook voor dit WK.

Spannende finale dames
Bij de dames won Kaapverdië in een spannende finale van de titelverdediger Suriname. Net als in 2015 moest een penalty-serie de uiteindelijke winnaars aanwijzen.
Bij de heren won Curaçao voor de eerste keer in de historie. De heren van Curaçao wonnen in de finale van Kaapverdië, die op voorhand veelvuldig werd genoemd als kanshebber. Deze wedstrijd werd met 2-1 beslist.

Prijs voor fairplay
Fairplay is voor het WK Nederland erg belangrijk, dit zien we op en rond het veld terug. Vandaar dat er ook een prijs aan werd toegekend. De dames van Colombia maakten een groot feest van hun deelname. Zonder overtredingen wisten zij het voor elkaar te krijgen om tevreden van het veld te stappen met een doelsaldo van – 53. Zij zijn het grote voorbeeld voor waar het WK Nederland voor staat. Trots, gezelligheid en feest.