oo0cursus-journalistiek

De cursussen van oost-online

Regelmatig organiseert oost-online cursussen voor mensen die willen meewerken aan oost-online. In het voorjaar van 2021 start voor de vijfde keer de cursus Journalistiek schrijven.

Door de coronacrisis hebben wij de cursussen moeten uitstellen tot een later tijdstip. Inmiddels is er een wachtlijst. Wil je wel al gaan schrijven voor oost-online kijk dan op Meewerken aan oost-online

Met de gratis cursus ‘Journalistiek schrijven voor oost-online’ leer je op vijf zaterdagochtenden op een praktische manier journalistieke vaardigheden en schrijven voor oost-online.

De vijfde editie van de cursus start komend voorjaar en omvat een korte introductiebijeenkomst, een begeleide intakeperiode en vervolgens vijf lesbijeenkomsten op zaterdagochtend. Het uitvoeren van opdrachten is een belangrijk onderdeel van de cursus.

Als je de cursus wilt volgen zijn een vlotte pen en schrijfervaring noodzakelijk. Een laptop of tablet heb je nodig.

Ben je nieuwsgierig, heb je belangstelling voor lokale journalistiek en heb je tijd beschikbaar om actief te zijn voor oost-online, vul het inschrijfformulier in of neem contact op met [email protected]

Bij oost-online zijn vrijwilligers actief die nieuws verzamelen, een rubriek voor hun rekening nemen, artikelen schrijven, fotograferen, video maken, etc. De beloning voor hun werk is plezier in de activiteiten en de betrokkenheid bij de mensen en activiteiten in Amsterdam-Oost. Ook is het een plezierige manier om kennis te maken met mensen die vanuit hun professie of hobby bij oost-online actief zijn. Je kunt er je netwerk uitbreiden en werkervaring opdoen.

De cursus is gratis maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken stellen we op prijs. Heb je belangstelling, vul dan onderstaand formulier in.

Inschrijfformulier Journalistiek schrijven
Bijvoorbeeld: buurt, sport, stedelijke ontwikkeling, eten en drinken, onderzoekjournalistiek, politiek, muziek, cultuur, duurzaamheid.
=

Laatste berichten