Home Overzicht Cybercrime, zijn jouw bedrijfsdata veilig?

Cybercrime, zijn jouw bedrijfsdata veilig?

0
Program code - selective focus

Veertig procent van het MKB is afgelopen jaar slachtoffer geworden van cybercrime. In veel gevallen is deze databreuk echter nooit ontdekt. Wat kun je doen om jezelf hiertegen te beschermen? En hoe minimaliseer je de datarisico’s voor jouw bedrijf? Om je hiervoor handvatten aan te reiken organiseert Nieuwint & Van Beek op woensdag 16 augustus een bijeenkomst over cybersecurity en informatiebeveiliging.

Expert op het gebied van informatiebeveiliging behandelt tijdens de bijeenkomst Mabel de Vries essentiĆ«le voorzorgsmaatregelen en handelswijzen. Veel preventieve stappen zijn, in tegenstelling tot algemene veronderstellingen, niet technisch van aard. Als functionaris Gegevens Bescherming staat zij onder andere stil bij de interne risico’s die van belang zijn voor het beveiligen van informatie. Dat is een onderschat onderwerp waarmee veel bedrijven problemen ervaren. Bezoekers komen in aanmerking voor een aanvullend gesprek met Mabel. Deze vervolgafspraak is speciaal voor relaties van Nieuwint & Van Beek. Hierin wordt ingezoomd op de eigen organisatie en de potentiĆ«le data-risico’s.

Veel bedreigingen
Ben je online niet bijzonder actief? Toch ben je dan een potentieel doelwit. Criminelen worden steeds professioneler, de gebruikte methoden geavanceerder en het verdienmodel winstgevender. Naast de recent in de media veelbesproken ransomware (gijzelsoftware) komen ook andere vormen van cybercrime aan bod. Denk hierbij aan identiteitsfraude, phishing, virussen en wachtwoordkraken. Los van de praktische gevolgen, kan er tevens sprake zijn van een vervelende emotionele nasleep.

Slachtoffer aan het woord
Nederland staat internationaal gezien op plek vier van meest getroffen landen. Helaas is de kans dus aanzienlijk dat het jou ook overkomt. Om je een indruk te geven van de gevolgen van datadiefstal, komt slachtoffer Jan Groenewoud, een relatie van Nieuwint & Van Beek, aan het woord.

Bijeenkomst cybersecurity en informatiebeveiliging op woensdag 16 augustus om 19.30 uur bij Nieuwint & Van Beek, Transvaalkade 13. Inloop met broodjes vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis, maar het aantal plekken is beperkt.Aanmelden [email protected]