Home Groen Dag van het Park: excursies in het bijzondere Flevopark

Dag van het Park: excursies in het bijzondere Flevopark

0

Zondag 28 mei is het de landelijke Dag van het Park. De Vrienden van het Flevopark organiseren op die dag vier excursies. Wist u dat in dit bijzondere natuurpark zo’n dertig beschermde diersoorten leven? Veel bomen zijn zo oud dat ze een monumentale status verdienen.

Tekst Hansje Galesloot | Beeld Edwin Butter

De dag start om 10.00 uur met een natuurexcursie door IVN-gids Mirjam Niemans. Zij besteedt aandacht aan vogels, planten en korstmossen. Met loepjes kunnen de korstmossen beter worden bekeken. Om 12.00 uur kun je waterbeestjes zoeken in de sloot onder leiding van biologe Jikke Veltman. Het is met name gericht op kinderen, maar tijdens de viering van 85 jaar Flevopark vorig jaar gaf het ook volwassenen aanleiding tot veel hilariteit.

Joodse Begraafplaats
Om 14.00 uur is er een rondleiding over de naastgelegen Joodse Begraafplaats door Bart Voorzanger, gids van Stichting Eerherstel. Dit gemeentelijke monument is ruim drie eeuwen oud en hier liggen maar liefst honderdduizend mensen begraven. Bart weet veel te vertellen over de teksten op de grafstenen, de vele kinderen die hier begraven liggen en over de restauratieactiviteiten van Stichting Eerherstel.

Monumentale bomen
De vierde excursie begint om 15.30 uur. Elke boom heeft een verhaal is een excursie langs de bijzondere historische bomen van het Flevopark door bioloog Goos van der Sijde. De Vrienden van het Flevopark zijn bezig een aantal bomen monumentaal te laten verklaren. Daar voert de wandeling langs.

Nieuw insectenhotel
De Dag van het Park sluit om 17.00 uur af met een drankje en met de onthulling van een nieuw insectenhotel. De excursies duren anderhalf uur, deelname is gratis. Het verzamelpunt voor alle excursies is een kleine witte partytent op het grasveld bij het Nieuwe Diep.

Meer informatie bij Hansje Galesloot, [email protected]. Of kijk op www.flevopark.nl.