Home Overzicht Daglicht in woningen belicht in Borneo Architectuur Centrum

Daglicht in woningen belicht in Borneo Architectuur Centrum

0

De tentoonstelling Daylighthouse in het Borneo Architectuur Centrum laat aan de hand van zes woningprojecten de bevindingen zien van zestien jaar ontwerpen en bouwen met daglicht. Iedere bevinding, van nuance tot eye-opener, is gekoppeld aan een concreet voorbeeld uit één van de woningen van de tentoonstelling. Het Amsterdamse architectenbureau Mirck Architecture stelde de tentoonstelling samen. De opening is op 10 mei.

Sander Mirck startte het architectenbureau in 2003 met de opdracht voor Daylighthouse 1. De recente oplevering van Daylighthouse 3 in het Groene Hart was de aanleiding voor deze tentoonstelling. Hierin worden de drie daglichthuizen vergeleken met elkaar en met drie relevante woongebouwen: het verleden in de vorm van een grachtenpand, het heden in de vorm van patiowoningen op het Borneo-eiland en daglichtwoningen in de toekomst.

De drie Daylighthouses worden gepresenteerd met films, maquettes, foto’s, tekeningen en visualisaties. De drie relevante woongebouwen van verleden, heden en toekomst vormen daarbij een bredere context.

De tentoonstelling wordt op 10 mei om 16.00 geopend door Atto Harsta, oprichter van Stichting Dutch Daylight. Daarna is ze nog t/m 13 juli te bezichtigen in het Borneo Architectuur Centrum aan het R.J.H. Fortuynplein 4. Geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondagen van 14.00 tot 16.00 uur.