Home Overzicht Dancefestival DGTL uit Oost wint de DAM prijs

Dancefestival DGTL uit Oost wint de DAM prijs

0

Opnieuw is de jaarlijkse DAM prijs gewonnen door een organisatie uit Oost. Dancefestival DGTL is uitgeroepen tot de meest duurzame mkb-er van Amsterdam. Vorig jaar ging de prijs naar New Electric uit Oost. De DAM prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt.

Juryvoorzitter Maurits Groen over de winnaar: ‘Bij DGTL zit duurzaamheid in elke vezel. In een sector waarvan je vroeger dacht dat dieselgeneratoren, fastfood en bergen rondzwervend afval normaal zijn, zijn zij erin geslaagd om verfrissend radicaal te vernieuwen. Duurzaamheid is uitgangspunt van hun core business, en dat draagt DGTL ook actief uit naar een hele nieuwe generatie. Als vernieuwers van de Dance Capital van de wereld weten zij ook internationaal een grote hoeveelheid mensen te bereiken.’

Zes finalisten, een winnaar
De winnaar is voor 40 procent bepaald door de publieksstemming en 60 procent door de stadsjury. In totaal werd er bijna 7.500 keer gestemd op de finalisten DGTL, DOOR Architecten, LENS, Metabolic, Plastic Whale en Vandebron. De doorslag werd op de avond zelf gegeven door de driekoppige jury, bestaande uit Maurits Groen, mede-oprichter van WakaWaka, Alexandra van Huffelen, Algemeen directeur GVB en Bas Rüter, Directeur Duurzaamheid van de Rabobank.

Duurzaamheid en innovatie
DGTL Revolution wil een unieke organisatie zijn in de festivalwereld met een focus op duurzaamheid en innovatie. Het doel is om een ​​circulair festival te worden in 2020. Dat betekent dat het volledig afval en emissievrij wordt. De festivalorganisator hoopt een voorbeeld te worden met al haar festivals, waar ook ter wereld, voor andere (festival) organisaties.

People, Planet en Profit
Eenenzestig MKB-ers namen deel aan de DAM prijs 2017. De prijs bestaat uit onder meer: een bokaal, een geldbedrag van € 4.000 en de titel ‘meest duurzame MKB-er van Amsterdam’. DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie.

Vorig artikelLeren improviseren en toneelspelen bij workshop Jungle Cabaret
Volgend artikelAlleen nog betalen met een pasje in tram 26