Home Overzicht Danny de Munk vaart langs herinneringen

Danny de Munk vaart langs herinneringen

0

Danny de Munk was voor een keer host op een rondvaartboot. Rondvaartbedrijf Canal Company is in Scandinavische handen gekomen en heet nu Canal Tours Amsterdam. Ter gelegenheid daarvan voer hij mee en gaf een kijkje op zijn Amsterdam. Tijdens de rondvaart vertelde hij persoonlijke verhalen en herinneringen bij verschillende hotspots in de hoofdstad.

Beeld Nikki Schuurman

Het is de eerste keer dat Danny de Munk aan de hand van een rondvaart een kijkje in zijn persoonlijk leven geeft. De zanger van het levenslied heeft een sterke band met Amsterdam: ‘Verschillende belangrijke elementen uit mijn leven kwamen langs tijdens deze rondvaart. Zo voeren we vlak langs de Czaar Peterbuurt, waar ik als kleine jongen opnames had voor Ciske de Rat, hotel The Grand waar ik ooit mijn grote idool Tom Jones heb mogen ontmoeten en natuurlijk de Wallen; daar heb ik als tiener vaak met het schaamrood op de kaken rondgelopen. Ontzettend leuk en bijzonder om de passagiers aan boord op deze manier daarin mee te nemen.’

De route vertrok vanaf het Damrak en voer langs Oosterdok, Oude Schans, Amstel en via de Wallen weer terug. Naast dat Danny zich ontpopte als ware gids, liet de artiest ok een aantal bekende nummers uit zijn Amsterdamse repertoire horen, waaronder ‘Aan de Amsterdamse grachten’.