Home Nieuwsoverzicht Dansen of griezelen in Kriterion, of allebei

Dansen of griezelen in Kriterion, of allebei

0

In de reeks Erfenissen ’68, met films over revolutie en protest, vertoonde Kriterion eerder Hair, A German Youth en Peppermint Soda. Morgen komt daar Loin du Vietnam bij, een documentaire opgedeeld in zeven segmenten, geregisseerd door zeven verschillende grote regisseurs, onder andere Godard, Varda, Resnais en Klein, waarbinnen ze een beeld schetsen van de situatie in Vietnam toentertijd.

Dit weekend kun je in Kriterion kiezen: dansen of griezelen. Of gewoon allebei. Vrijdag komen de jongens van Lelystad weer met hun koffers vol vinyl langs en draaien ze plaatjes tot ergens in de nacht. Zaterdagnacht draaien we voor het eerst de horrorklassieker Possession als After Midnight-titel. Je kent ‘m misschien van de beruchte metro-scène. Een absolute cultklassieker die goed het claustrofobische gevoel van de Koude Oorlog heeft weten te vatten.

En we blijven nog even bij de koude oorlog, want zondag is er een voorpremière van Cold War! Deze film kreeg in de sneak preview vorige week een prachtige 7,7 van het publiek, en dat is reden genoeg om ‘m nogmaals te draaien voor de releasedatum, maar dan aangekondigd.

Nieuwe maand, nieuw Moderne Klassieker-thema! Deze maand staat in Kriterion de relatie tussen mens en de andere dier centraal in Of Mice & Men (and other Animals). Planet of the Apes mag de spits afbijten, en terecht: het verhaal is er één die de mens grondig naar zichzelf laat kijken en hem pijnlijke vragen laten stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here