Home Lezen en schrijven Darryl van 11 is de nieuwe kinderdirecteur van de Oba

Darryl van 11 is de nieuwe kinderdirecteur van de Oba

0
Oba Kinderdirecteur Darryl snijdt de taart aan.

De Oba heeft uit zestien kandidaten een nieuwe Kinderdirecteur gekozen. Het is de 11-jarige Darryl Amankwah. Hij is tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel benoemd in zijn nieuwe functie. Daarnaast maakte directeur Martin Berendse het gloednieuwe team van Oba Onderzoekers bekend.

Oba Kinderdirecteur Darryl gaat komend jaar onder meer jeugdactiviteiten bedenken en evenementen openen. Oba directeur Martin Berendse is blij met zijn jonge collega: ‘Met honderdduizend jeugdleden hoort de Oba ook graag de stem van de jeugd. Afgelopen jaar heeft de eerste Oba Kinderdirecteur Dominique goed werk verzet om de Oba nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, bijvoorbeeld met de Oba Boekenwijzer. Nu kunnen we op Darryl rekenen voor verrassende ideeën om alle kinderen in Amsterdam te bereiken.’

Missie voor komend jaar
In zijn speech vertelde Darryl over zijn plannen voor komend jaar. ‘Voor sommige kinderen is het fijn als ze in de Oba worden geholpen bij een spreekbeurt of boekbespreking, zodat ze zonder zenuwen voor de klas staan.’ En de kersverse  Kinderdirecteur gaf ook een tip mee aan de jonge lezers: ‘De Oba heeft zoveel in huis, dus pak ook eens een informatief boek! Dan vergroot je je kennis en daar leer je van.’

Op onderzoek
Naast de Oba Kinderdirecteur start, voor het eerst dit jaar, ook een team van Oba Onderzoekers. Zij gaan samen het komend jaar in de Oba-vestigingen werken aan drie uitdagingen om de Oba nog leuker voor kinderen te maken. De teambijeenkomsten heten Pizzasessies, met uiteraard alle ruimte voor goede ideeën én pizza’s.

Snel aan de slag
Het eerste optreden van Darryl staat al in zijn agenda genoteerd. Op woensdag 24 januari opent hij de Nationale Voorleesdagen in Oba Bijlmerplein, waar hij zal voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar. De Onderzoekers gaan met hun eerste uitdaging ook snel aan de slag, namelijk op vrijdag 26 januari.

Volg de Kinderdirecteur en de Onderzoekers op www.oba.nl/kinderdirecteur