Home Kunst 333 musici maakten in de NedPHO-Koepel videoclip voor 333e verjaardag van Bach

333 musici maakten in de NedPHO-Koepel videoclip voor 333e verjaardag van Bach

0

Vandaag is het Happy Bachdag, waarmee de 333ste verjaardag van Johann Sebastian Bach groots is gevierd in heel Nederland. De videoclip met de opname van het Brandenburgs Concert nr. 3, die 111 cellisten, 111 violisten en 111 altviolisten afgelopen weekend maakten in de NedPhO-Koepel, is op Happy Bachdag op diverse plaatsen gelanceerd.

Bach schreef het Brandenburgs Concert nr. 3 rond 1721 voor de eigenaardige bezetting van 3 violen, 3 altviolen en 3 celli.

Een ensemble van het Nederlands Kamerorkest, met als aanvoerders violiste Rosanne Philippens, celliste Quirine Viersen en altvioliste Laura van der Stoep, vormde de basis van deze grootse operatie. Dirigent Stijn Berkouwer hield de 333 musici in toom. Een dergelijke grootschalige uitvoering van een werk van Bach is nog nooit vertoond. In het filmpje is te zien hoe de honderden musici repeteerden, elkaar inspireerden en uiteindelijk met enorm veel speelplezier de muziek samen vastlegden.

Bach333 is een initiatief van 24classics, het Nederlands Kamerorkest en de Happy Bachdag in het kader van de 333e verjaardag van Johann Sebastian Bach.