Home Overzicht De bank naar buiten op bankjesdag

De bank naar buiten op bankjesdag

0

Samen delen we de stoep. We wonen hier met zijn allen in de straten van Oost: gelovig en ongelovig, jong en oud, homo en hetero, wit, bruin en alle kleuren. Het Bankjescollectief wil de diversiteit vieren en saamhorigheid bevorderen. Waar kan dat beter dan op de stoep, samen op een bankje.

De komende maanden worden er twee BankjesDagen georganiseerd in Oost: zondag 28 augustus en zondag 18 september. Op deze dagen wordt er collectief gezeten, gepraat, geluisterd, gedronken, gespeeld, gegeten, gebreid en muziek gemaakt rondom de geopende bankjes van buurtbewoners. Je kunt op deze dag je bank naar buiten slepen. Of zelf een bankje timmeren. Of een bestaand bankje gebruiken, tuinstoelen of een kleedje. Je hoeft geen groots buurtfeest te organiseren, het belangrijkst is dat iedereen welkom is bij jou op de stoep. Je buren, voorbijgangers. Voor een bakkie koffie of thee, een glas limonade of een luisterend oor.

Het is leuk als je bankje een thema heeft. Zo kun je bijvoorbeeld je hobby delen met je buren. Of je organisatie promoten. Je buren eindelijk eens jouw zelfgeschreven gedichten voorlezen, een danspasje leren, de nieuwste buurtroddels doornemen, recepten uitwisselen, samen breien of haken, samen muziek luisteren of een taartje bakken en uitdelen. Open jij ook je bankje op BankjesDag 28 augustus en word je zo onderdeel van de BankjesRoute Amsterdam Oost? Je kunt je bankje heel makkelijk aanmelden op de website van het Bankjescollectief.

www.bankjescollectief.nl