Home Eten&Drinken De beste hamburgers komen uit Oost

De beste hamburgers komen uit Oost

0

In de serie culinaire verkenningen van Het Parool is het deze week de beurt aan de hamburger. Dylan van Eijkeren struinde een hele serie etablissementen af. Dertig in totaal. Pompstation aan de Zeeburgerdijk blonk op veel punten uit en zou in de rangschikking als beste eindigen…

Toen kwam de jury bij de Biertuin op de Linnaeusstraat en bestelde bij toeval een hamburger. De top 30 werd de top 31 want de hamburger stak met kop en schouders boven alle geteste hamburgers uit. Dat betekent twee adressen in Oost waar je de beste hamburgers op je bord krijgt!

Elisa die bij de Biertuin werkt en de plank met hamburger en bijbehoren serveerde, heeft zeker bijgedragen aan alle lof bij de beoordeling. De naam van de ‘schoonheidsidealencriteria verpulverende dienster’, zoals zij wordt beschreven zou best eens verbonden kunnen worden aan de lekkerste burger van Amsterdam. Maar de beoordeling van de bijna volmaakte hamburger, liegt er niet om. Hij kreeg bijna een tien, maar het woerd toch een 10- omdat het broodje een beetje uit elkaar viel. De prijs is volgens Het Parool ook lekker: € 9,75. Die kunnen we op de menukaart overigens niet vinden. Wel een hamburger de luxe voor € 14,75.

Wat duurder, € 14,75, is de hamburger bij het Pompstation. Maar dat is dan ook geen eetcafé. Dit restaurant doet alles met vlees goed en zeker deze wagyü-burger, aldus de Parool-jury. ‘De uitbundige sfeer past goed bij zo’n ongecompliceerd gerechtje.’ Maar het is niet alleen hosanna in Oost. Restaurant Dauphine eindigde op de laatste plaats met een zielige 5,5 met een ‘gruwel van een burger’ en mag voorlopig niet mee meedoen aan de tests van de krant. En ook de Harbour Club op de Cruqiusweg scoorde op plaats 17 laag, maar kan toch nog wegkomen met een 6+.

0