Home Rob Zwetsloot De brug van de zinloze kwelling

De brug van de zinloze kwelling

0

De brug van de zinloze kwelling. Een brug die absoluut weg moet. Het is het bruggetje dat het Entrepotdok verbind met de straat die volgens de schrijver Frederik van Eeden de mooiste straat van Europa is, de Sarphatistraat. Via een steile klim over planken die je door elkaar schudden, gevolgd door een gevaarlijke afdaling richting aanstormende tram lijn 10 en roekeloze scooters.

Een levensgevaarlijke brug die slechts met ware doodsverachting tegemoet getreden kan worden. En een totaal onnodige brug, die nergens voor nodig is. Een brug waaronder alleen een hoop nutteloze aarde ligt. Afgraven die aarde en een gelijkvloers wandel- en fietspad aanleggen. Geen nutteloze brug die de gebruikers dwingt om een steile heuvel te beklimmen als zinloze martelgang, zinloze kruisdraging en zinloze lijdensweg en danook nog met gevaar voor eigen leven. Alsof het leven sowieso al niet moeilijk genoeg is.

Gebruikers worden door de planken genadeloos door elkaar geschud. Ouden van dagen en minder validen bereiken amechtig hijgend met een uiterste krachtinspanning de top. Voor moeders is dit zinloze bruggetje uiterst gevaarlijk. Bakfietsen stuiteren en trillen zo hard dat moeders ze nauwelijks het stuur kunnen vasthouden, Hun kinderen beginnen hartverscheurend te huilen door het geweld van het wegdek. Andere moeders duwen met een uiterste krachtsinspanning er een kinderwagen er tegenop. Daarna beginnen daarna aan enge afdaling waarbij ze met moeite hun kinderwagen onder controle te houden. Over het risico voor zwangere vrouwen op de fiets durf ik slechts met afgrijzen na te denken.

Het een brug die door zijn ligging dagelijks gevaar oplevert voor de verkeersgebruikers die eroverheen moeten en moeten vrezen voor leven, have en goed. Dat kan niet blijven duren. De maat is vol. Moeten er dan eerst doden vallen? Het is onbegrijpelijk dat ons stadsbestuur deze onhoudbare situatie durft te laten voortbestaan. Dit wordt een uiterst belangrijke kwestie bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze volledig zinloze en uiterst gevaarlijke brug moet weg, zo snel mogelijk. Afbreken dat onding. Vernietigen. Opblazen. Bombarderen desnoods. Als ie maar voor eeuwig van de aarde verdwijnt. Voor mijn veiligheid, uw veiligheid, de veiligheid van uw kinderen en die van toekomstige generaties. Laten we dit doen voor moeders met kinderen, ouden van dagen en minder validen. Zodat de brug van de zinloze kwelling een brug van de uitgekomen dromen wordt.

En het is maar dat u dat weet