Home Gezin De Buiten Juf leert kinderen buiten spelen

De Buiten Juf leert kinderen buiten spelen

1

Kinderen spelen weinig buiten. ‘Met mijn eigen Buiten Juftuin ga ik met de kinderen van diverse leeftijden buiten op ontdekking. Samen leren zij meer over de natuur, hun lichaam en elkaar. En om weer meer met elkaar in de buurt te gaan spelen.’ Sociaal pedagoog Suzanne van der Griend ontwikkelde een buitenspeelprogramma.

In samenwerking met de gemeente deed Suzanne van der Griend onderzoek naar het percentage buitenspeelkinderen in Amsterdam. ‘Vanuit die onderzoeksresultaten ontdekten we wat het effect van 2D en 3D spel teweeg brengt bij kinderen. Maar ook dat negen op dertig kinderen niet of maar één keer per week buiten spelen. Mijn zorgen die ik in de praktijk zag, werden door dit onderzoek bevestigd. Daarom ontwikkelde ik een buitenspeelprogramma.’

De workshops van Buiten Juf zijn laagdrempelig. Op een speelse manier leren de kinderen meer met en over elkaar. Thema’s zijn per locatie en per seizoen verschillend en zo is iedere workshops op maat gemaakt. Op 21 oktober start Suzanne een reeks workshops bij House of Watt. Het hele jaar door zal zij daar op verschillende dagen te vinden zijn.

‘Afgelopen weekend heb ik een feestje van de Buitenjuf mogen bijwonen’, zegt moeder Eleana. ‘Het was echt ontzettend leuk. Suus is heel erg enthousiast en spontaan en weet de aandacht van de kinderen goed vast te houden. Je ziet dat de kids helemaal in de spelletjes opgaan en het heel erg naar hun zin hebben. De spelletjes zijn goed doordacht. Daarnaast besteedt Suus veel aandacht aan de aankleding van de activiteiten, het zag er super uit.’

‘Op zondag 21 oktober komt Suzanne van der Griend weer langs bij House of Watt om met kids vanaf 6 jaar op pad te gaan door de Zintuigentuin van de Buiten Juf. Met herfst als thema leren de kinderen spelenderwijs meer over wat een nieuw seizoen te bieden heeft.

Check debuitenjuf.nl

 

1 REACTIE