Home Oud Oost De Buurtgids laat nu ook Dapperbuurters hun buurt zien

De Buurtgids laat nu ook Dapperbuurters hun buurt zien

0

Vanaf september kunnen alle bewoners van de Dapperbuurt hun buurt en buren nog beter leren kennen door mee te gaan met een tour door de buurt. Om dit te kunnen realiseren wordt er gezocht naar bewoners die graag hun passie en kennis over hun buurt willen delen.

Tijdens de ontdekkingstochten van Buurtgids lopen buurtbewoners, onder begeleiding van een lokale gids, langs onontdekte pareltjes, lokaal betrokken ondernemers en bijzondere buurtinitiatieven. Hierbij wordt er praktische informatie uitgewisseld, worden verhalen verteld en is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen. Als je het leuk of interessant vindt kun je je zelfs aansluiten bij de buurtprojecten die tijdens de tour worden bezocht.

Nieuwe contacten
‘Als sinds 2017 worden bewoners van vijf buurten in Amsterdam Oost rondgeleid. De meeste deelnemers woonden er pas net. Zij hebben veel nieuwe plekjes en initiatieven kunnen ontdekken en lieten ons weten ook erg gelukkig te zijn met de nieuwe contacten die zijn ontstaan’, aldus Annemarie van der Veen, één van de initiatiefnemers van Buurtgids. Zij straalt en wordt hier zichtbaar gelukkig van.

Gidsen met buurtgevoel
De rondleidingen van Stichting Buurtgids worden gegeven door mensen die de buurt goed kennen en hun enthousiasme over de buurt graag willen delen. Stichting Buurtgids geeft ze een korte training en helpt bij het samenstellen van een tour. Daarna kunnen zij zich officieel ‘buurtgids’ noemen. Stichting Buurtgids neemt vervolgens alle formaliteiten en administratieve zaken waar, zodat een buurtgids vooral kan blijven doen wat ie het leukste vindt: vol enthousiasme de buurt in en deze laten zien, proeven, voelen en ruiken.

Wil je buurtgids worden? Neem dan contact op met Stichting Buurtgids. Je kunt je aanmelden via www.buurtgids.nl/buurtgidsen.

Wil je deelnemen aan een tour? Bewoners van de Dapperbuurt kunnen zich online aanmelden. Ga naar www.buurtgids.nl en vul je postcode in. Deelname is gratis en wordt aangeboden door Stadsdeel Oost.