Home Eten&Drinken De drie wijzen uit het Oosten genomineerd tot ‘Meest Markante Horecaondernemers’

De drie wijzen uit het Oosten genomineerd tot ‘Meest Markante Horecaondernemers’

0

De meest markant horecaondernemers komen uit Oost. Ze staan inmiddels al bekend als de drie wijzen uit het Oosten: Riad Farhat, Jason Berg en Piet van der Graaf. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft ze uitgeroepen tot ‘Meest Markante Horecaondernemers’ in de regio Amsterdam. Samen zijn ze eigenaar van zeven horecabedrijven in Oost Dat zijn Bukowski, Maxwell, Café Kuijper, De Biertuin, Elsa’s Café, Eddy Spaghetti en Smokin’ Barrels. In West is dat Waterkant. In januari 2015 dingen deze ondernemers mee naar de landelijke titel.

Volgens het juryrapport is met name de kunst die zij beheersen om ieder bedrijf een eigen unieke identiteit te geven, reden om de prijs aan deze ondernemers toe te kennen. De jury heeft ook veel lof voor hun inspanningen om Amsterdam Oost op de kaart te zetten. Ten slotte roemt de jury de kwaliteit van het personeel. ‘De ondernemers nemen medewerkers aan met wie zij zelf ook graag een drankje na sluitingstijd drinken’, aldus Ton Poppes, voorzitter van de jury.

KHN wil met de prijs toe innovatieve horecaondernemers uitdagen andere ondernemers te inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. De verkiezing Meest Markante Horecaondernemer begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Andere genomineerden zijn onder anderen Café de Gekroonde Suikerbiet uit Zeeland, het Brabantse Smaakwarenhuis de Lage Landen, Frieteria Dubbeldekker uit Flevoland en Grandcafé-Restaurant Mr. Mofongo uit Groningen. Uit de veertien winnaars wordt begin januari, tijdens Horecava, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.