Home Lezen en schrijven De eerste termijn van de verhalenwedstrijd ‘Schrijf je straat’…

De eerste termijn van de verhalenwedstrijd ‘Schrijf je straat’…

0
Schrijvers uit Oost bij de presentatie van de bundel 'Meer Oost'.

De verhalenwedstrijd van Schrijvers uit Oost voor iedereen die schrijft. Behalve korte verhalen, zijn ook liedteksten, spoken word en gedichten welkom, zolang de inzending zich maar afspeelt tegen de achtergrond van Amsterdam Oost. Maximum aantal woorden is duizend. Ook mensen die niet in Oost wonen kunnen meedoen.

De eerste van drie inzendingstermijnen sluit op 18 januari 2018. Zend je verhaal of gedicht naar [email protected] o.v.v. Schrijf je Straat en je maakt kans om in Dwars en oost-online te worden gepubliceerd.

Nadat er drie ronden zijn geweest, wordt in mei 2018 in het 200ste nummer van Dwarsvan alle gepubliceerde inzendingen de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt een geldprijs van 500 euro en maakt kans te worden opgenomen in een volgend deel uit de reeks Oost en Meer Oost van uitgeverij Babel & Voss.

De deadline voor de tweede ronde is 1 maart 2018 en voor de derde ronde moeten de verhalen vóór 1 april 2018 binnen zijn.

Een jury bestaande uit de Schrijvers uit Oost-redacteuren Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg en Jessica Swinkels en Dwars hoofdredacteur Arie van Tol zal zich met de grootst mogelijke zorgvuldigheid over de inzendingen buigen. Door inzending verklaar je je akkoord met publicatie, maar mocht je verhaal daarvoor in aanmerking komen, dan nemen we eerst nog contact met je op.

Schrijf je straat is onderdeel van Schrijvers uit Oost, het programma rond schrijvers die wonen en werken in Amsterdam-Oost. Verhalen van Schrijf je Straat-winnaars Simone van Saarloos, Eva Kelder, Roos van Rijswijk, Pieter Olde Rikkert, Derk Fangman, Ebru Akyildiz, Lotte Lentes, Roos Mertens, Tova Lindt, Renée Simons en Nazan Bilen verschenen eerder in de bundels Oost (2013) en Meer Oost (2015) bij Uitgeverij Babel & Voss.

Check www.schrijversuitoost.nl | mail [email protected]